טיפול פלזמה להסרת נקודות חן - כל מה שאתם צריכים לדעת

טיפול להסרת נקודת חן באמצעות מכשיר פלזמה באזור הפנים – קלוז־אפ מקצועי

טיפול פלזמה להסרת נקודות חן - כל מה שאתם צריכים לדעת

לאורך השנים פותחו שיטות שונות להסרת נקודות חן, החל מכריתה כירורגית נפוצה ועד טכנולוגיות מתקדמות יותר (כגון לייזר). הכריתה הכירורגית, למרות יעילותה במקרים רבים ובמיוחד כאשר מדובר בהסרה רפואית. כרוכה לעיתים קרובות בתפרים ומשאירה צלקת ברורה על העור. לצד זאת, טכניקות כמו צריבה חשמלית, הקפאה בחנקן נוזלי ולייזר הציעו חלופות עם אסתטיות יותר. אחת השיטות אשר צברה פופולריות בשנים האחרונות הינה הסרת נקודות חן בפלזמה. שיטה זו מצטרפת לשאר השיטות המציעות גישה פחות טראומטית לרקמות העור ואשר מכוונת לדיוק מרבי ואידוי מבוקר של הרקמה. אז מהן הסכנות בשיטה זו? האם היא באמת יעילה להסרת נקודות חן? במאמר זה אנו נענה על שאלות אלו ונרחיב עוד על שיטה זו.

מהי פלזמה וכיצד היא מסירה נקודות חן?

פלזמה בהסבר המדעי שלה מכונה לעיתים קרובות "המצב הרביעי של החומר", לצד מוצק, נוזל וגז. פלזמה נוצרת כאשר גז מחומם לטמפרטורות גבוהות מאוד או נחשף לשדה אלקטרומגנטי חזק, הגורם לאטומי הגז לאבד אלקטרונים ולהפוך ליונים. התוצאה היא תערובת של יונים חיוביים ואלקטרונים חופשיים, תוצר זה הינו בעל אנרגיה גבוהה ותכונות ייחודיות.

בהקשר של רפואה אסתטית והסרת נקודות חן, משתמשים במכשיר מיוחד, המכונה לעיתים "עט פלזמה" (Plasma Pen). מכשיר זה מייצר קשת חשמלית זעירה ומבוקרת בין קצה המכשיר לבין פני העור. האנרגיה המשתחררת מהקשת הזו מייננת את הגזים הנמצאים באוויר שבין המכשיר לעור (בעיקר חנקן וחמצן), ויוצרת פלזמה בטמפרטורה גבוהה מאוד אך ממוקדת לשטח קטן ביותר (בהיקף של ראש מחט).

כאשר הפלזמה באה במגע עם רקמת נקודת החן, האנרגיה הגבוהה שלה גורמת לתהליך צריבה ("שריפה") של רקמות העור. בתהליך זה, הרקמה המוצקה הופכת ישירות לגז, מבלי לעבור דרך המצב הנוזלי. פעולה זו מאפשרת "לשרוף" את רקמת נקודת החן שכבה אחר שכבה.

הטיפול מתבצע בדרך כלל תחת אלחוש מקומי (משחת אלחוש), והמטפל עובר עם קצה המכשיר על פני נקודת החן בצורה של צריבת העור בנקודות קטנות מאוד. לאחר הטיפול, נוצר על האזור המטופל גלד קטן (קליפה חומה), הנושר מעצמו תוך מספר שבועות, וחושף תחתיו רקמות עור חדשות.

השוואה בין הסרה בפלזמה להסרה בלייזר

השוואה בין טיפול פלזמה לטיפול לייזר להסרת נקודת חן בפנים – תקריב רפואי
הסרת נקודת חן בטכנולוגיית פלזמה מול הסרה בלייזר – מימין לייזר, משמאל פלזמה - תמונה להמחשה בלבד

הסרת נקודות חן בלייזר היא שיטה פופולרית מאוד ומוכרת מאוד. שתי הטכנולוגיות, פלזמה ולייזר, מציעות חלופה להסרה כירורגית, במיוחד עבור נקודות חן שפירות שהרצון להסירן הינו מסיבות אסתטיות. עם זאת, קיימים הבדלים במנגנון הפעולה ובתכונותיהן:

מנגנון הפעולה:

פלזמה - כאמור, פועלת באמצעות יצירת קשת חשמלית וסובלימציה (צריבה ישירה) של הרקמה באמצעות אנרגיית הפלזמה. ההשפעה היא בעיקר תרמית ישירה.

לייזר - פועל באמצעות פליטת קרן אור מרוכזת באורך גל ספציפי. האנרגיה של הלייזר נספגת על ידי מולקולות המטרה ברקמה (כרומופורים), כמו מלנין (הפיגמנט שבנקודת חן). ספיגת האנרגיה גורמת לחימום מהיר והרס מבוקר של הרקמה (פוטותרמוליזיס סלקטיבי) או לאידוי שלה (אבלציה).

דיוק ושליטה:

פלזמה – שיטה זו נחשבת למדויקת ברמה סבירה (שכן לא ניתן להגדיר רדיוס פעולה וצריך לעבור נקודתית על כל רקמות העור בהן נקודת החן קיימת). ההסרה מתבצעת שכבה אחר שכבה. ללא אפשרות להגדיר את עומק החדירה.

לייזר - הלייזר מציע רמת דיוק הרבה יותר גבוהה. השליטה בעומק החדירה והיקף הפעולה של קרן הלייזר הינו יתרון גדול לעומת פלזמה.

השפעה תרמית:

פלזמה - תומכי השיטה טוענים כי העברת החום לרקמות הסמוכות מינימלית יחסית, מה שמפחית את הסיכון לנזק היקפי וצלקות. אך יחד עם זאת, טענה זו מעלה את הטיעון שיש צורך במספר טיפולים על מנת להסיר נקודת חן בצורה מוחלטת.

לייזר – יצירת השפעה תרמית מבוקרת תוך שליטה על עוצמת ההשפעה. אשר גורמת להרס מבוקר של הרקמה, בין אם על ידי חימום והרס של תאים ספציפיים (בתאי הפיגמנט) ובין אם על ידי אידוי (אבלציה) של שכבות העור.

תהליך ההחלמה:

פלזמה - לרוב תהליך ההחלמה כולל היווצרות גלד הנושר תוך 14 - 21 ימים. ולאחר מכן אדמומיות קלה אשר עשויה להישאר למשך מספר מה של שבועות.

לייזר - תהליך ההחלמה דומה לזה של הפלזמה (גלד, אדמומיות), אך ברוב המקרים הוא יהיה קצר יותר.

התאמה:

פלזמה – נחשבת יעילה לנגעים קטנים בולטים ללא פיגמנט כגון סרחי עור (סקין טאג).

לייזר – הלייזר מאפשר הסרה של מגוון רחב של נגעים, כולל נקודות חן שטוחות, בולטות, כתמי פיגמנטציה, ונגעים וסקולריים (תלוי בסוג הלייזר).

כאשר אנו מעוניינים לקבל החלטה איזו שיטה עדיפה. אזי הנטייה ההגיונית תהייה לעבר שיטת הלייזר. אף על פי שמדובר במכשור מתקדם הרבה יותר ויקר הרבה יותר. אם תופתעו לגלות שיש קליניקות המציעות הסרת נקודות חן בלייזר במחיר התואם למחיר של הסרת נקודות חן בפלזמה. מוזמנים לדעת עוד פרטים בנושא הסרת נקודות חן בלייזר במאמר אשר הכנו עבורכם.

הסיכונים בהסרה בפלזמה

כמו לכל הליך רפואי או אסתטי, גם להסרת נקודות חן בפלזמה יש כמובן סיכונים ותופעות לוואי אפשריות, למרות שהיא נחשבת לבטוחה יחסית מבחינת השימוש יש מקרים אשר מהם כדאי להיזהר ולמנוע:

  1. זיהום - קיים סיכון קטן לזיהום באזור המטופל אם לא מקפידים על היגיינה והוראות הטיפול לאחר ההליך. כמו כן, מכיוון שיש צורך לחזור על ההליך מספר פעמים. הסיכון לזיהום עולה.
  2. שינויי פיגמנטציה - לאחר נשירת הגלד, העור החדש עשוי להיות ורוד או אדום בתחילה. לעיתים, ייתכנו שינויים ארוכי טווח יותר בגוון העור כגון: היפרפיגמנטציה או היפופיגמנטציה. שינויים אלו יכולים להיות זמניים או, במקרים נדירים, קבועים.
  3. צלקות – ברוב המקרים בהן נוצרות צלקות הוא כאשר הטיפול מבוצע מספר רב של פעמים. במיוחד במקרים בהם ההחלמה אינה תקינה, באם הטיפול היה עמוק מדי, או אצל אנשים בעלי נטייה לצלקות היפרטרופיות או קלואידיות.
  4. הסרה חלקית או חזרה של הנגע – מכיוון שלא באמת ניתן להסיר באופן מוחלט נקודות חן בפלזמה כבר בטיפול הראשון. אזי ברוב המקרים יידרשו טיפולים נוספים באם הנגע לא הוסר במלואו או אם חלק ממנו צומח מחדש (במיוחד כאשר מדובר בנקודות חן גדולות ובולטות בהן הפיגמנט עמוק יותר).

באם בחרתם מכל סיבה שהיא (עלות, קרבה לבית וכדומה) בהליך הסרת נקודות חן בפלזמה. אזי אנו ממליצים לכם לבחור בקליניקה מקצועית ומנוסה בשימוש בטכנולוגיית פלזמה, ולדון עימה בכל הסיכונים והציפיות לפני הטיפול. כמו גם לבדוק באם הקליניקה נותנת אחריות להסרה מוחלטת (שכן, בפלזמה יש צורך לרוב במספר טיפולים לצורך הסרה מוחלטת של נקודת החן).

חשוב לנו להדגיש!! לפני כל טיפול להסרת נקודת חן, חשוב לבצע אבחון מקצועי על ידי רופא עור. למידע נוסף על חשיבות האבחון המוקדם, ניתן לקרוא באתר האגודה למלחמה בסרטן: את החן יש לאבחן.בנוסף, שירותי בריאות כללית מציעים מדריך להכנה לבדיקה: בדיקת נקודות חן – מדריך הכנה.

סיכום

הסרת נקודות חן בפלזמה היא טכנולוגיה המציעה פתרון מהיר, זול ברמה הנחשבת די איכותית עבור הסרת נקודות חן שפירות. עם זאת, חשוב שתזכרו כי לשיטה זו, כמו לכל הליך, ישנם סיכונים. כמו גם לקחת בחשבון שבפלזמה יש צורך במספר טיפולים ברוב המקרים עד להסרת הפיגמנט באופן מלא. כמובן שגם טרם ההסרה בפלזמה יש לגשת לרופא עור לטובת אבחון. אל תתפתו למחירים זולים מקליניקות אשר לא מפנות אתכם לבדיקת הנקודות אצל רופא עור טרם ביצוע ההליך. אם אתם מעוניינים לדעת עוד. קראו על כל מה שאתם צריכים לדעת עבור הסרת נקודות חן במדריך המקיף שלנו.

 

השאירו פרטים עכשיו – ונחזור אליכם עם כל המידע והצעת מחיר מותאמת

רוצים עוד פרטים? מעוניינים בהצעת מחיר בקליק? ניתן גם לפנות אלינו ישירות בוואטסאפ!

תפריט נגישות